Anaknya Menjadi Korban Penganiayaan Guru TK, Curhatan Ibu ini Bikin Mewek

MANAberita.com — SEBELUMNYA, beredar video kekerasan yang dilakukan oleh guru TK di Cheng, Malaka, Malaysia. Dua guru yang berusia 21 dan 40 tahun itu tega menganiaya anak yang berusia dibawah 3 tahun.

Dalam video tersebut, kedua guru ini mengangkat anak perempuan dan meletakkannya di atas tubuh seorang anak lelaki yang terbaring.

Tak hanya itu, salah satu diantara mereka bahkan mendorong si anak yang tengah berada di kursi hingga terjatuh ke lantai.

Melansir dari Klick.my, para pelaku telah ditahan pada Sabtu (11/08) kemarin setelah mendapat laporan dari manager pusat penitipan anak tersebut.

Salah satu ibu dari korban yang bernama Dina Hanania binti Shahrulzaman menceritakan bagaimana dampak dasyat dari kekerasan yang diderita oleh anaknya.

Dina Hanania

Nor Hashrina Mohammed menyebutkan jika anaknya yang berencana akan berulang tahun di sekolah merasa ketakutan untuk pergi ke tempat tersebut. Beginilah curhatannya:

@Nor Hashrina Mohammed: “Assalamualaikum….berkenaan dengan kes dera anak sy tu…trus trang sy kte kn….sy lngsung x blh trima ape yg die dh buat pd anak sy..sy x sngka org yg sy percye blh jge anak sy sbnrnye brhati binatang(maaf bahasa kasar)..

Dina Hanania

kami bkn dri keluarga yg senang..yuran bulanan yg mhal iaitu sebnyak rm380 mengharapkn penjagaan yg setimpal dengan harga…bkn dengan cre mcm ni..terus terang sy ckp,sepanjang hntar anak ke situ,ckgu2 semua nmpk baik sngt dpn sy…smpai anak x nk skolah sy pkir + je…rupanye ini lh sebab nye ank sy x nk ke sekolah…n die ade juga cerita teacher pukul dina..tp cerita tu sebelum2 kjadian…

Dina Hanania

sy x prcye ckp anak…dia siap tnjuk kn teacher pukul mcm mne…sy suami istri mash brfikiran +..biar kn je ape yg dina ckp.. stiap kli bkak fb penuh crita psl dina n video tu sntiasa mnghantui fikiran sy..hti msih belum blh trima ape yg trjdi skrng ni…

Dina Hanania

Hari ni 14.8.2018 genap ank ummi DINA HANANIA BINTI SHAHRULZAMAN 3 tahun…perancangan awl nk smbut befday die kt skolah ngn kwn2..bila dh jd mcm ni…mmg x buatlah…ni thun prtama die skolah n thun prtama die dh merasai bnde mcm ni…

Dina Hanania

td sblum die tdo..sy ade ckp dgn dia…dina nk skolah baru x???seronok die ble dgr ummi die nk crikn skolah bru..mngkin die rse syurga ble dh x skolah situ…tp sy harap sngt2,skolah bru nnt tlong lh jge anak sy btl2…jgn lh bnde ni berulang lg..kasihan lh bdk2 yg x berdosa dianiaya sebegini rupa…

Ape2 pun sy berterima kasih kepada tuan yg merakam dan pengurus sekolah kerana bertindak cpt..puan dh melakukn yg trbaik utk anak2 yg teraniaya ni…terima kasih sngt2…

Baca Juga
Ingin Makeup Glowing Seharian? Mudah! Simak Tips ini, Deh!
Ribut Karena Tak Ingin Antri, Beginilah Nasib Oknum TNI Arogan yang Tendang Operator SPBU Wanita
Bukan Kerena Minta Mobil Nindya Dimutilasi dan Dibakar Suaminya, Kerabat Korban Ungkap Hal Ini

Akhir skali sy nk wish pd anak sy Dina Hanania Binti shahrulzaman SELAMAT HARI JADI yg ke 3 thun…semoga kamu jd anak yg solehah,berbakti pd ibu bapa,cemerlang dlm hidup dn semoga kamu dibawah lindungan tuhan ye nak…

Kepada siperlaku…sy x kn maafkn awak smpai ble2…n sy harap nsib anak sy dn yg lain2 akn terbela nnt..x lupa juga terima kasih sarjan dri ipk kerana bersungguh sungguh utk membela nsib anak2 kami.. #hatihancurberkecaianakdidera #sysyganaksy.” tulisnya.

Semoga kasus ini menjadi pelajaran bagi semua. Bagi mereka yang ingin bekerja sebagai pengasuh anak ataupun guru TK, pastikan Anda benar-benar seorang yang menyayangi dan mengasihi anak kecil.